Info pacient (08:00 - 20:00)
0245.217.519, 0245.216.446 0754.676.344

Specializare noua la Centrul Medical Polimed Oftalmologie

 

oftalmo_1

 

In colaborare cu D-ra Dr. Simion Maria, pentru a satisface cerintele pacientilor nostri, anuntam inaugurarea noului cabinet de oftalmologie din cadrul Centrului Medical Polimed.
Consultiile vor putea fi decontate si prin CJAS Dambovita, prin prezentarea unui bilet de trimitere de la medicul dumneavoastra de familie.

Investigatii:

  •  Tensiune intraoculara;
  •  Fund de ochi;
  •  Masurare dioptrii:
  • Prescriere ochelari.

Dupa cum v-am obisnuit in ceea ce priveste toata aparatura de calitate din centrul nostru medical, si cabinetul de oftalmologie se ridica la aceleasi standarde.
Astfel, aparate ca Biomocroscop HUVIX, Autorefractormetru TOPCON, Tonometru Noncontact TOPCON, Proiector de teste HUVIX CHAROPS, sunt achizitionate special pentru ca pacientii nostrii sa beneficieze de cea mai corecta consultatie astfel incat rezultatele sa fie cele mai concludente.

 

oftalmo_inst

 

Locaţie Luni Marţi Miercuri Joi Vineri Sâmbătă
TARGOVISTE 08:00 -16:00 08:00 -16:00 08:00 -16:00 08:00 -16:00 08:00 -16:00

 

Patologii oculare frecvente

CATARACTA

Reprezinta pierderea transparentei cristalinului si poate surveni la persoanele varstnice ( cataracta senila ).
Simptome: scaderea acuitatii vizuale, manifestata printr-un ‘’val’’situat inaintea obiectelor. Apare miopia cristaliniana, iar bolnavii pot citi fara ochelari si cred ca vederea le-a revenit la normal, insa pe masura ce cataracta progreseaza se poate ajunge la o scadere completa a acuitatii vizuale ( in cazurile foarte avansate se percepe doar lumina ).
Tratamentul este numai chirurgical: se extrage cristalinul opacifiat si se implanteaza un cristalin artificial.
cataracta

GLAUCOMUL

Reprezinta afectarea nervului optic datorata in principal cresterii presiunii intraoculare. Alti factori de risc sunt: inaintarea in varsta, rude de gradul I cu glaucom.
Simptome: in stadiile initiale sunt absente, debutul este lent, ceea ce duce la intarzierea diagnosticarii uneori pana in stadii avansate, cand apare scaderea vederii.
! Atacul acut de glaucom reprezinta o urgenta medicala. Se manifesta prin incetosarea vederii,ochi rosu, dureri oculare intense, halouri in jurul surselor luminoase, greata, varsaturi.
Tratament: urmareste scaderea presiunii din interiorul ochiului si poate fi medicamentos ( picaturi oftalmice), tratament laser sau interventie chirurgicala.

glaucom

CONJUNCTIVITA

Reprezinta inflamatia stratului cel mai superficial al ochiului numit conjunctiva. Cauzele pot fi: infectioase ( bacteriene, virale, micotice ), alergice, diferiti agenti iritanti.
Semne si simptome: ochi rosu, lacrimare, usturimi si mancarimi oculare, secretie conjunctivala variabila asociata cu ‘’lipirea genelor’’dimineata, dupa trezire.
Tratament: local ocular, cu picaturi si /sau unguent.

conjunctivita

DEGENERESCENTA MACULARA LEGATA DE VARSTA – DMLV

Afecteaza de obicei pacientii de varsta a treia si se caracterizeaza prin modificari progresive, degenerative, ireversibile ale zonei retiniene centrale ( macula ). Exista mai multi factori de risc: rude de gradul I cu aceasta boala, fumat, hipertensiune arteriala.
Simptome: dificultate la citit, liniile drepte se vad intrerupte sau ondulate, zona de neclaritate in campul vizual central.
Sunt descrise doua forme: uscata ( atrofica ) sau umeda (exudativa ).
Tratament: pentru forma uscata – nu exista tratament,se pot incerca suplimente ce contin antioxidanti ( vitamina C, E, beta caroten ), zinc in stadiile incipiente ; pentru forma umeda exista posibilitatea tratamentului laser si a injectiilor intraoculare.

dmlv

RETINOPATIA DIABETICA

Reprezinta afectarea vaselor retiniene, avand ca rezultat ruperea acestora cu pierdere de fluid si sange ( exudate si hemoragii ).
Simptome: scaderea progresiva a acuitatii vizuale. In stadiile initiale poate sa nu existe nici o manifestare a bolii.
Tratament: medicamentos-este foarte importanta mentinerea unor valori normale ale glicemiei, profilului lipidic, precum si a tensiunii arteriale; fotocoagulare laser sau tratament chirurgical in stadiile avansate sau cu complicatii.

retinopatie