Info pacient (08:00 - 20:00)
0245-217.519, 0245-216.446
0245-222.191, 0754.676.344

Servicii noi pe specialitatea ORL - Dr Petrescu Aurelia- medic specialist ORL

orl_fb

Dr Petrescu Aurelia- medic specialist ORL  efectueaza in cadrul Centrului Medical Polimed servicii noi pe specialitatea ORL:

-Fibroscopie, Coblatie cornete nazale, punctii sinusale, extractie polipi

 

Descriere Fibroscopie

Centrul medical Polimed  are în dotare un Fibroscop de ultimă generaţie ce permite  realizarea examenului video fibroscopic nazo-faringo-laringian, atât la copii cât şi la adulţi. Examinarea realizată cu ajutorul fibroscopului ORL este o procedură rapidă şi modernă de diagnostic prin care pot fi vizualizate, pe un ecran, zonele greu accesibile din interiorul nasului şi gâtului. De reţinut este faptul că fibroscopia ORL nu doare si este rapidă.

Aparatul Fibroscop care se află în dotarea cabinetului ORL din Policlinica Polimed are avantajul de a fi cel mai subţire fibroscop şi din acest motiv este potrivit pentru examinarea pediatrică, fiind foarte util pentru diagnosticul precis al polipilor (vegetaţiilor adenoide) de care suferă numeroşi copii.

În acelaşi timp tot, datorită dimensiunilor mici, acest fibroscop este la fel de util şi pentru examinarea modernă a pacienţilor adulţi, chiar şi a celor care prezintă dificultăţi anatomice (deviaţii de sept nazal, sinechii septo-turbinare), care fac uneori imposibilă o examinare completă şi precisă.

Descriere  Coblatie cornete nazale

O alta noutate este  aparatura moderna care permite cauterizarea cornetelor nazale cu radiofrecventa.

Cauterizarea cornetelor nazale sau terapia prin radiofrecventa a cornetelor nazale reprezinta folosirea energiei de frecventa inalta in proceduri terapeutice avand ca obiectiv coagularea tesutului. In cazul hipertrofiei cornetelor nazale are ca rezultat micsorarea volumului lor cu diminuarea efectului obstructiei nazale si o respiratie mai usoara. Radiofrecventa este generata cu ajutorul unui aparat special conceput. Curentul electric este transmis printr-un electrod special la tesuturi producand degajare de energie. Aceasta determina evaporarea lichidului celular, ceea ce are ca rezultat coagularea tesuturilor, adica micsorarea cornetelor. Sclerozarea cornetelor este indicata la pacientii care au o patologie  ORL provocata de marirea cornetelor nazale, ceea ce face dificila respiratia la nivelul nasului.

Avantajul major al tehnologiei moderne este rapiditatea in efectuarea procedurilor si a tratamentelor, cu un disconfort minim provocat pacientului si o perioada de recuperare foarte scurta. Interventia este rapida, fara durere, iar pacientul poate pleca acasa dupa 30 de minute. Cateva ore mai tarziu pacientul poate simti o usoara presiune, senzatie de apasare la nivelul nasului. In primele 2 zile, la nivelul nasului, poate sa fie o usoara dificultate de respiratie datorita inflamatiei cornetelor in urma procesului de vindecare. Rezultatul final va fi o respiratie optima atat pe timpul zilei, cat si in timpul somnului.