Info pacient (08:00 - 20:00)
0245-217.519, 0245-216.446
0245-222.191, 0754.676.344

RMN - TEHNOLOGIE DE VARF SI DIAGNOSTICARE PRECISA

Incepand cu luna iunie Hyperclinica Medlife Polimed va ofera un nou servciu si anume RMN.
Investigatiile IRM se fac doar pe baza de programare la numere de telefon afisate si se pot accesa atat contra cost, cat si prin Casa de Asigurari de Sanatate (in limita fondului disponibil).
IRM (examinarea imagistica prin rezonanta magnetica) este o metoda de diagnostic neiradianta si neinvaziva care utilizeaza un camp magnetic si unde de radiofrecventa pentru vizualizarea diferitelor organe sau tesuturi ale corpului uman.
RMN-ul este un aparat mare, cilindric care creeaza un camp magnetic puternic in jurul pacientului. Campul magnetic, impreuna cu un radiofrecventa, modifica alinierea naturala a atomilor de hidrogen din organism. Un camp magnetic este creat si unde radio sunt trimise de la un scanner. Undele radio ajung la nucleul atomilor din corpul tau si le modifica pozitia normala. Cand acestia se realiniaza in pozitia corecta, trimit semnale radio. Aceste semnale sunt primite de un computer care le analizeaza si le converteste intr-o imagine bidimensionala (2D) sau 3D a unui organ cu ajutorul unei formule matematice. Aceasta imagine apare pe un monitor.
Intrucat examinarea RMN are la baza un aparat (scanner) cu un camp magnetic foarte puternic, exista unele contraindicatii si reguli de care trebuie sa tinem cont la fiecare pacient:
✔persoanele care au cardiostimulator (pace-maker) nu pot face examinare RMN;
✔anumite proteze auditive nu sunt compatibile cu scanarea in campul magnetic;
✔unele materiale metalice de osteosinteza (dupa fracturi);
✔clip-uri mai vechi montate pentru tratarea unor anevrisme pot sa nu fie compatibile cu examinarea RMN (existand pericolul ca acestea sa fie atrase de catre magnet).

Adresă : Strada Locotenent Stancu Ion 2E, Târgovişte
Telefon : 0245 634 433 , Mobil: 0746 996 695,
E-mail : office@polimed-targoviste.ro

Harta:Click pentru hartă


rmn_1 rmn_2 rmn_3
Imagistica prin rezonanta magnetica (IRM) poate fi utilizata in locul tomografiei computerizata (CT) in situatiile in care organele sau tesuturile moi sunt studiate, deoarece oasele nu ascund imaginile organelor si tesuturilor moi, asa cum se intampla in CT. Deoarece nu este utilizata radiatia, nu exista nici un risc de expunere la radiatii in timpul unei proceduri de RMN. Aceasta procedura este solutia optima pentru pacientii care sufera de:
  • afectiuni cerebrale (accidente vasculare, tumori),
  • afectiuni ale coloanei vertebrale (hernii de disc, patologie vertebrala sau de cordon medular),
  • afectiuni ale sistemului musculo-scheletal (artrita, rupturi ligamentare sau de menisc).