Info pacient (08:00 - 20:00)
0245-217.519, 0245-216.446
0245-222.191, 0754.676.344

Un medic nou la Centrul Medical Polimed - Dr.Lucian Dorobantu, medic primar Chirurgie Cardiovasculara

Dr_-Lucian-Dorobantu

Din data de 14 septembrie 2015, Centrul Medical Polimed din Targoviste si Dr. Lucian Dorobantu- Medic primar chirurgie cardiovasculara incep o colaborare pentru specialitatea Chirurgie Cardiovasculara.

Dr. Lucian Dorobantu este Medic Asociat la Cardiac Center din cardul Spitalului Monza.

Dr. Lucian Dorobantu este Doctor in Medicina, titlu obtinut in 2008, si sef de lucrari la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti, Catedra de Chirurgie Cardiovasculara din cadrul Institutului de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare “Prof. Dr. C.C. Iliescu”, Bucuresti.

Dr. Dorobantu are o vasta experienta operatorie, fiind prim operator inca din anul 2004 in cadrul Institutului de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare “Prof. Dr. C.C. Iliescu” din Bucuresti. Este specializat in plastii (reparare) de valva mitrala si aortica, operatii rare in Romania, si practica toate celelalte tipuri de operatii din patologia cardiaca a adultului: inlocuiri (protezari) valvulare clasice si minim-invazive, bypass aorto-coronarian standard si integral arterial., inlocuiri de aorta si radacina aortica cu si fara prezervare de valva aortica native, cura chirurgicala a complicatiilor mecanice ale infarctului acut de miocard, a disectiilor de aorta etc.

Dr. Dorobantu a facut parte, ca responsabil de partea chirurgicala, din echipa care a realizat prima interventie la nivel national de montare a unui dispozitiv de asistare circulatory tip ECMO. A propus, in premiera mondiala, o noua tehnica de angioacces la pacientii hemodializati, fistula arterio-venoasa brahio-brahiala, pentru care a fost nominalizat la premiul “Young Vascular Surgeon of the Year” al Societatii Europene de Chirurgie Cardiovasculara (2007).

Licentiat al Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila” Bucuresti (1999), dr. Dorobantu are un masterat in Circulatie Extracorporeala si Asistare Circulatorie obtinut la Universitatea „Paul Sabatier” (2002, Franta). Sub indrumarea dr. Marco Diena, de la Clinia San Gaudenzio din Italia, a urmat stagii succesive in plastii de valva mitrala si aortica, bypass integral arterial, chirurgia radacinii aortice, dar si in chirurgie cardiovasculara, in cadrul Spitalului CHU Rangueil din Toulouse, Franta, sub indrumarea Prof. Yves Glock. In 2013, s-a specializat in asistare circulatorie, transplant cardio-pulmonar, chirurgia radacinii aortice, sub indrumarea Prof. Duke Cameron de la „Johns Hopkins Hospital” SUA.
Este autor principal al 3 carti de chirurgie vasculara, 16 capitole de carte publicate in tara si in strainatate, al numeroase articole in baza de date ISI Thompson/PubMed si al zeci de comunicari la congrese nationale si internationale de specialitate. De asemenea, dr. Dorobantu este membru al editorial board-ului unei reviste medicale nationale si reviewer de chirurgie cardiovasculara al mai multor reviste de specialitate nationale si internationale.

Dr. Lucian DOROBANȚU
Medic primar chirurgie cardiovasculara

Consultatii chirurgie cardiovasculara